De militaire slaapmethode: binnen 2 minuten in slaap vallen!

Sneller slapen dankzij de militaire methode werkt dat nou echt? Of is het weer een fabeltje net zoals blue monday. Verschillende websites op het internet beweren dat je door deze techniek binnen 120 seconden in slaap kan vallen. Het team van Rustige Nacht gaat voor jou op onderzoek uit en laat je weten of de ”military method” echt zijn vruchten afwerpt.

Wie heeft de militaire slaapmethode uitgevonden

Laten we deze blog aftrappen met wat achtergrondinformatie. De techniek waar over gesproken wordt komt uit 1981 en werd beschreven in het boek Reland and Win: Championship Performance. 

De aanpak werd aanvankelijk ontwikkeld voor soldaten en piloten zodat zij genoeg konden uitrusten. Voldoende slaap zou ervoor zorgen dat zij beter gingen presteren en minder gevoelig waren voor het maken van fouten. 

In een later stadium heeft de methode ook zijn intrede gedaan in de sportwereld en heeft het sporters ervan overtuigd dat de aanpak kan helpen om voldoende rust te nemen en blessures te verminderen.

Het slapen volgens de militaire methode maakt volgens het boek mogelijk dat jij binnen een mum van tijd in slaap kan vallen. Dat klinkt als een droom niet waar? 

Op het internet waaronder hier lezen wij verschillende verhalen dat dit mogelijk zou zijn. Reden genoeg dus om dat eens uit te zoeken.

Dus kom maar op, welke oefeningen moeten wij uitvoeren om aan deze revolutionaire methode in de praktijk te brengen?

millitaire-methode-slapen-tegen-een-boom

Binnen minuten in slaap vallen dankzij de militaire methode

Het eerste wat je moet doen is je gezicht helemaal laten ontspannen. Dit betekent dat je ook niet stiekem met je tong, kaak of ogen mag bewegen. Nadat je dit gedaan hebt volgen je schouders en laat je ook de spieren in je armen rusten. 

Daarna is de borstkas aan de beurt. Dit doe je door rustige in en uit te ademen. Wanneer je dit gedaan hebt, dan ben je al op de helft!

De vierde stap van de ”military method” is het ontspannen van je benen, waarbij je van boven naar benden werkt tot aan je kuiten. Heb je dit onder de knie? Dan is je lichaam volledig ontspannen. Je kan dan door naar de laatste en moeilijkste stap. 

Beeld je in dat je op je rug ligt in een bloemenveld, je hoort een briesje wind en de zon staat hoog aan de hemel. Lekker warm hé? Nu je daar zo lekker ligt, zeg dan eens tegen jezelf in je hoofd: ‘niet denken’, ‘niet denken’, ‘niet denken’.

Wanneer je dit 6 weken consequent volhoudt, dan kun jij ontzettend snel in slaap vallen. De techniek is gericht op het leegmaken van je hoofd en het inbeelden van een paradijs. 

Mocht jij dus liever niet op een bloemenveld liggen te turen, maar de voorkeur geven aan luchtbed in een zwembad dan kan dat natuurlijk ook. Dan maak je een alternatieve variant op de militaire methode. 

Zoek het paradijs wat bij jou past en zorg ervoor dat je lichaam volledig relaxed.

militaire-slaapmethode-vrouw-in-bloemenveld-rustige-nacht

Beter slapen?

Heb jij last van slaapproblemen en zie je die graag opgelost worden?

Ontdek dan al onze gratis tips!

Sneller in slaap vallen willen we allemaal

Hoe graag wij ook willen geloven dat je binnen 120 seconden in slaap kan vallen. Lijkt het ons sterk. Ga maar eens stil liggen op bed en de stappen doorlopen. Het wordt eenvoudiger voorgespiegeld dan het is. 

Het vergt opperste discipline en focus. Daarmee beweren wij niet dat de methode voor jou niet kan werken. 

Sterker nog volgens Amerikaans onderzoek van de Pre-Flight School kunnen 96 op de 100 piloten dit binnen enkele weken voor elkaar krijgen, als zij er er in slagen om de oefeningen foutloos uit te voeren.

Verder is er op het internet weinig te lezen over de militaire methode of dat het echt helpt om sneller te slapen. Gelukkig kun je op deze pagina wel tips vinden om beter te slapen.

Een rondvraag langs enkele militairen in eigen kring leert ons dat de methode vooralsnog niet voorkomt in het opleidingsprogramma van de Nederlandse krijgsmacht. 

Het is zoals je ziet lastig in te schatten of deze methode echt werkt, maar vooralsnog lijkt het een fabel. 

militaire-methode-piloot-valt-in-slaap-rustige-nacht

Zo slapen de militairen van Nederland

Hoe doen ze het dan bij ons in het leger? We hebben even verder gezocht en vonden de onderstaande vlog van Melvin in Polen. Hij maakt meerdere video’s voor defensies en laat in deze vlog zien welke spullen militairen ”het veld in” meenemen.

Eveneens verteld hij hoe zij een mooi plekje zoeken en op welke manier zij in de natuur slapen. Dit zijn natuurlijk ook handige tips als je van plan bent om een keer te gaan (wild)kamperen. Ben je nieuwsgierig? Bekijk dan het onderstaande filmpje.

Wil jij beter slapen of minder stress?

Creëer dan vandaag nog jouw persoonlijke doorbraak!

Wij geven je graag gratis tips, zodat jij vannacht beter kunt slapen en overdag minder stress ervaart.

Om dit te bereiken schrijven wij blogs die bestaan uit handige informatie en simpele tips & tricks die direct toe te passen zijn. 

Het enige wat jij hoeft te doen is een blog uitzoeken die aansluit op jouw behoefte.

Deel dit artikel via

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel via Whatsapp

Gerelateerde berichten