Review: Is Numsy Original 2.0 de beste witte ruis baby slaaphulp?

Het afgelopen jaar heeft de witte ruismachine van Numsy de markt veroverd. Het bedrijf belooft dat ouders (en hun babies) eindelijk die welverdiende rust krijgen, waar ze al zo lang naar hunkeren. Is dat echt zo? Of is het marketingtrucje? Wij kochten een Numsy Original 2.0 en gingen op onderzoek uit. Ben jij benieuwd naar onze white noise ervaringen? Of wil je meer weten over deze witte ruismachine lees dan snel verder!

numsy-original-2.0-2022-review

Wat is een witte ruismachine?

Leuk nieuwe gadgets! Alleen wat is het precies? De Numsy Original 2.0 is een witte ruismachine die baby’s en kleine kinderen helpt om sneller in slaap te vallen. 

Voordat we de diepte ingaan, is het misschien goed om even uit te leggen wat een ruismachine is. Een ruismachine is een apparaatje dat continue op een zelfde golflengte ruisgeluiden produceert. 

Doordat de geluiden veelal monotoon zijn en herhaaldelijk van aard, wordt de ruismachine ook wel gezien als het perfecte kalmeringshulpmiddel. Dat vergt enige uitleg, want waarom geeft dit een kalmerend effect? 

Witte ruismachines kalmeren je voor het slapen

Om dit uit te leggen kunnen we de situatie het beste vergelijken met het in slaap sussen van een baby. Dit doe je door zacht tegen de baby te praten en het ondertussen te wiegen. 

Uiteindelijk zal die in slaap vallen omdat het weet dat het in veilige handen is. Het toestel van Numsy werkt net zo. Het creëert met geluiden een veilig gevoel zodat het kind zich gerust gesteld voelt.

Het lijkt dus een ontzettend handig apparaatje. Juist omdat jij op deze manier je handen vrij hebt. Waar je niet bang voor hoeft te zijn, is dat de hersenen gewend raken aan één soort geluid. 

Doordat het apparaat verschillende standen kent en het telkens non-looping geluiden produceert, werkt het niet verslavend. Hierdoor blijft het een effectieve oplossing. Dat stelt niet alleen de baby gerust, maar ons ook!

De Numsy white noise is populair!

Veel ouders zijn de laatste tijd enthousiast over de Numsy Original 2.0 en de Numsy calm. Dit zien we terug in de cijfers. Zo heeft het toestel al meer dan 32.000 ouders, kinderen en baby’s aan meer slaap geholpen. 

Vooral onder kersverse jongeren is het toestel in trek, omdat 97% van hen binnen 1 week al een betere nachtrust ervaart. 

Juist voor kersverse ouders is dit een geschenk uit de hemel. Want laten we eerlijk zijn we kennen allemaal de horror verhalen over slapeloze nachten.
Review Numsy original Rustige Nacht

Verschillen tussen Numsy en Numsy 2.0

Waar de witte ruismachine in zijn eerste versie nog de beschikking had over een blauw licht heeft het in zijn 2.0 versie deze vervangen door een amber gekleurd lampje. 

In tegenstelling tot het blauwe licht zorgt dit voor een nóg meer rustgevend effect voor de ogen. 

Waar het aantal geluiden eerst 9 bedroeg, hebben ze daar nu 20 van gemaakt. Daarnaast hebben ze ook de afspeeltijd van de continue timer aangepast van 12 naar 14 uur. 

Het bedrijf heeft dus aanpassingen gedaan in het belang van het kind. Zodat je de Numsy minder snel weer hoeft op te laden. Dat is iets wat natuurlijk de populariteit van een product altijd ten goede komt.

numsy-original-verschillen

Wat vinden wij van de Numsy Original 2.0

Op het internet zien we allerlei ”fantastische” producten aangeboden worden. Vaak doet het wat en het moet doen, maar soms stelt je aankoop ook teleur. 

Het is daarom goed dat jij je hierover inleest, alvorens je over gaat tot een aankoop. Omdat het onze missie is om al onze bezoekers beter te laten slapen willen wij de Numsy Original 2.0 eerlijk reviewen. 

Gaat het echt helpen? Wij hebben een team voor je samen gesteld die het product uittest en de proef op de som neemt. We willen je voorstellen aan Adam, Sjouke en Hilbrand. Hieronder lees je de samenvatting van het verhaal.

Adam

Het toestel kende een valse start, omdat de verpakking gekreukeld werd afgeleverd. Gelukkig mankeerde er niets aan het toestel zelf. De Numsy Original 2.0 zag er goed uit en is in mijn ogen een aanwinst voor kersverse ouders. De kleine details zoals het koortje geven het product nog net even iets extra glans.

Sjouke

De Numsy Original 2.0 beschikt over verschillende (ruis)geluiden waardoor het kalmerend werkt. Zelf heb ik het ook geprobeerd en met je ogen gesloten voelt het net alsof je bij de zee bent. Het bedrijf doet wat het belooft en is daarom terecht de marktleider op het gebied van witte ruismachines.

Hilbrand

In het begin was ik een beetje sceptisch. Waarom heb ik dit apparaat nodig? Nadat Sjouke en Adam mij hadden overtuigd ben ik het toch gaan proberen. Hier ben ik ze dankbaar voor. Je stelt de Numsy naar wens in, je kindje gaat slapen en zelf hebt ik er geen omkijken meer naar. Want die kleine slaapt wel.

Wil je liever de uitgebreide reactie lezen? Lees dan hieronder snel verder.

Onze ervaringen met de klantenservice van Numsy

Adam bij jouw kwam het pakketje aan. Wat was je eerste indruk? Het pakketje was een beetje verkreukeld in de verpakking, waardoor ik dacht wat hebben we nu weer gekocht. Dus dat deed mijn wenkbrauwen wel even fronsen. 

Laten we het er op houden dat ze er bij de post niet zo voorzichtig mee zijn omgegaan. Een mooi moment om de Numsy klantenservice hierover te informeren en te achterhalen hoe ze met hun klanten omgaan!

Na enkele dagen kregen wij al bericht terug dat ze het heel vervelend vonden en ze besloten ons om een nieuwe Numsy Original 2.0 toe te sturen. Geheel op kosten van het bedrijf zelf. Dat noemen wij nou service, zie hieronder de voor en na foto.

numsy-doos-ervaringen
Onze Numsy Original 2.0 kende een valse start, want het doosje was kapot.
numsy-original-2.0-nieuwe-doos-rustige-nacht-review
Gelukkig was de klantenservice van Numsy zo vrijgevig om ons gratis een nieuw exemplaar toe te sturen.

Wat zijn de voordelen van de Numsy Orgiginal 2.0 en is het de moeite waard?

Aan de zijkant van de doos zag ik de specificaties ‘amber ademend licht’ en ’20 natuurlijke geluiden’ . Het was dus in ieder geval de 2.0 die we hadden gekocht en niet de verouderde versie.

Toen we de doos open maakte bleek het toestel zelf niet beschadigd te zijn. Ook zat er keurig een oplaadkabel bij, die hebben we even getest en bleek het ook te doen zonder problemen. 

Na een dag Numsy opladen wilden we zien of de witte ruismachine ook echt draadloos in gebruik kon worden genomen. Wij kunnen zeggen dat het daar met vlag en wimpel voor is geslaagd. 

Het product heeft zonder problemen een halve dag geluiden staan produceren. Samen met Sjouke – die de volgende dag langs kwam – hebben we bekeken wat deze ruismachine nu precies doet. 

We vroegen ons af waarom dit zo’n succes is onder kersverse ouders. Waar we het over eens waren met elkaar is dat het een handig design heeft. 

Je kan het overal mee naar toenemen en naast een baby in een de maxi-cosi leggen. Dat zelfde geldt voor het touwtje wat er bij zit, hiermee kun je het vastmaken aan een box.

numsy-orginal-verpakking-open
De Numsy Original 2.0 heeft een handig koortje.

Hoe gebruik je de Numsy Original 2.0 zonder handleiding?

Tot zover het design, maar hoe gebruik je hem? Het is heel makkelijk want er zit een handleiding en veiligheidsvoorschriften bij. Zo kun jij het correct gebruiken en zo weet je gelijk welke specificaties er nog meer zijn.

Wil jij weten hoe je de Numsy Orginal gebruikt zonder handleiding? Dat is niet zo moeilijk. Er zit een aan/uit knop op, een knopje voor de LED-ademhaling, een vorige/volgende knop. Een timer en een indicator van een timer. 

Bij het opladen is het ook heel simpel. Wanneer het rode lampje knippert betekent dit dat hij minder dan 30% vol is. Als hij tussen de 30 en 60 procent zit dan zal het rode lampje aanblijven. Daarboven zal het lampje groen worden.

Wanneer de Numsy Original volledig is opgeladen dan wordt het lampje blauw. Dat betekent dat je het ruim 30 uur kan afspelen, zonder dat die uitvalt.

numsy-original-gebruiken-zonder-handleiding-oplader-rustige-nacht

Welke geluiden heeft Numsy?

Welke geluiden heeft Numsy allemaal en hoe klinken die? Wij kunnen je vertellen dat de geluiden die de witte ruismachine produceert rustgevend zijn. Je kan zelf kiezen op welk kanaal je het toestel zet. Maar op welk geluid gaat je kind het best?

Wij klikten er doorheen en kwamen vogelgeluiden, de zee en het kloppen van een hart tegen. Wij waren het er over eens dat de geluiden van de oceaan het meest rustgevend waren en het witte ruis kanaal 2 het minste.

Zelf hebben we die nacht ook de proef op de som genomen. Hoewel wij geen kinderen hebben wilden we weten wat het apparaatje met onze hersenen zou doen. In het begin is het knap irritant omdat je te gefocust bent op het resultaat.

Wanneer je dat meer los laat en je er minder mee bezig bent, begint het toch wel gaaf te worden. Zeker als je de ogen dicht hebt voelt het net alsof je op een strand bent!

Is de Numsy Original 2.0 het kopen waard? 

Iemand die wel een kleine heeft dat is Hilbrand, hij kan je uit eigen ervaring vertellen hoe zijn dochter sliep met een Numsy Original 2.0. Hilbrand hoe hebben jullie de witte ruismachine ervaren? 

”Ik heb het ervaren als een zeer handig hulpmiddel! Hoewel ik in het begin wat sceptisch was, ben ik uiteindelijk wel blij dat ik er eentje van jullie heb gekregen. Je zou het bijna niet geloven maar de onweer stand deed het toch echt het beste!

Onze dochter sliep als een roosje, nadat ik het toestel bij haar in de wieg had gelegd. Wij zijn er erg blij mee en ik kan het ouders die pasgeboren kinderen hebben met slaapproblemen dan ook zeker aanraden.”

numsy original 2.0 geluiden rustige nacht

Het eindoordeel over de Numsy Original 2.0

Vandaag hebben we de Numsy Original 2.0 uitgebreid getest. Wij begrijpen nu iets beter waarom het product zo populair is onder kersverse ouders. 

Het team van Rustige Nacht is te spreken over het toestel en vinden het een ideaal cadeau voor ouders met kleine kinderen.!

Wat heel gaaf is, is dat wanneer je bij Numsy besteld je 30 dagen slaapgarantie krijgt. Dit betekent dat wanneer je niet tevreden bent over het product, je het zonder vragen mag terugsturen. Vervolgens krijg je gewoon je geld terug. 

Heb je onze hele review gelezen? Leuk! Om af te sluiten hebben we nog een verassing voor je. Wat we je nog niet eerder verteld hebben is dat je nu tijdelijk in de droomshop een gratis slaapgids t.w.v. 19.95 euro krijgt bij iedere aankoop!

Deel dit artikel via

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel via Whatsapp

Gerelateerde berichten