Over ons

Graag vertellen wij je iets meer over wie wij zijn en onze dromen.

Wie zijn wij

De website Rustige Nacht is tegen het einde van 2021 opgericht door Adam en Sjouke. Twee vrienden van elkaar die samen opgroeiden in een rustig dorpje in Friesland. Jullie kennen ons ook wel als de drijvende krachten achter deze pagina. Zo schrijven wij blogs, geven we producten weg om te reviewen en zijn we eind 2022 ook nog eens eigen productlijn begonnen! Het is een hele onderneming, maar we doen het met veel plezier.

Wij zijn deze pagina begonnen omdat we -tijdens de coronacrisis- zagen dat steeds meer mensen (met name jongeren) slechter slapen en stress ervaren. Dit vinden wij iets alarmerend en daarom willen wij hier iets aan gaan doen! Met deze reden hebben we dit platform opgezet, in eerste instantie om informatie te delen. Later hebben we dit uitgebreid om mensen zo compleet mogelijke handvatten te geven voor een goede nachtrust.

Volgens ons begeven wij ons tegenwoordig in een ‘prestatie maatschappij’. Dat wil zeggen, we leven in een samenleving waarin mensen gedreven en ambitieus zijn, hard werken en hun eigenwaarde daaraan ontlenen. Waar wij ons aan storen is dat presteren de norm is geworden en het leven steeds meer is gaan lijken op een ‘ratrace’. 

Alsof we allemaal willen ontsnappen aan ons huidige leven en constant hunkeren naar progressie. Herken jij je in dit beeld? Ja? Dan vind je het net als ons vast niet meer dan logisch dat de burn-out cijfers (vooral onder jongeren) de pan uitrijzen en steeds meer mensen slaapproblemen ervaren.

Zelf hebben we ook jarenlang deelgenomen aan deze prestatie maatschappij. We maakten carrière, zagen veel van de wereld en leefden het leven. Niets kwamen we te kort, maar toch waren we altijd bezig met het stellen van doelen. We moeten door! Zeiden we dan tegen elkaar, of ‘het wordt tijd voor de volgende stap’. Tot dat we op een avond tegen elkaar zeiden, wanneer is het eigenlijk genoeg?

Wat is de reden eigenlijk dat wij onszelf continue vergelijken met anderen en waarom streven we telkens naar meer comfort? Waarom bagatelliseren we onze eigen prestaties en voelen we ons lui als we even niks doen? Hoezo stressen we over zaken waar wij totaal geen invloed op hebben en houdt dat ons soms wakker? Op dat moment keken we elkaar aan en wisten we hier moeten we iets mee gaan doen.

Rustige-nacht-wie-zijn-wij-beter-slapen

Onze droom

In onze opinie zijn er heel veel mensen die op zoek zijn naar tips om stress te verminderen of zoeken ze naar trucs om beter in slaap te vallen. Een alles omvattend platform voor zoiets was er nog niet. Dus in de meeste gevallen raadpleeg je dan google voor hulp. 

Wat nou als zo’n platform er wel zou zijn? Een website waarop iemand je voorziet van educatieve informatie, vertelt vanuit zijn eigen ervaringen en je doorverwijst naar de juiste mensen? Dat platform dat moesten wij gaan maken! Zodoende hebben we de website Rustige Nacht gelanceerd.

Ondanks dat we nog maar net begonnen zijn aan onze reis, mag je natuurlijk altijd hardop dromen. Het is onze missie om onze bezoekers dat te bieden waar ze naar op zoek zijn. Kun je bepaalde informatie niet vinden op onze site? Ben je ergens benieuwd naar maar is er nog niet over geschreven op onze site? Neem dan contact met ons op

Dit zelfde geldt als je een goed idee hebt of wilt samenwerken met ons. Samen maken we het platform en zo helpen we de volgende bezoekers weer verder op weg. Hoe mooi zou het zijn dat iedereen die opzoek is naar rust dit kan vinden op dit platform? Men hoeft dan niet meer talloze pagina’s af te struinen en kan in de avond ontspannen naar bed.

Aan onze enthousiasme zal het in ieder geval niet liggen. Wekelijks schrijven wij nieuwe blogs en de reviews die we samenstellen schrijven we samen met enthousiaste vrijwilligers. Wil je op de hoogte blijven van ons avontuur of elke week de laatste tips ontvangen?

Volg ons dan op Facebook of Instagram. Zo weet je zeker dat je nooit meer een update mist!

Welterusten,
Team Rustige Nacht

Color logo no background