Review: Hoe slapen de ergonomische kussens van Best Life?

Je kent het misschien wel. Je slaapt ergens anders en het kussen is net niet hetzelfde als thuis. Een kussen heeft grote impact op hoe jij slaapt. Op internet zijn er duizenden kussens te koop. Soms weet je niet wat goed of slecht is. Recentelijk kwamen wij in contact met het bedrijf Best Life. Best Life had 2 ergonomische kussens op de plank liggen en vroeg zich af of wij dit wilden reviewen. Natuurlijk! Nieuwsgierig? Lees snel verder!

Ergonomische-kussens-best-life-review-2022

Welke ergonomische kussens hebben wij getest?

Best Life is een leverancier van verschillende soorten kussens. Zo bieden ergonomische kussens, zitkussens, beenkussens en slaapkussens aan. Van Best Life hebben we twee hoofdkussens gekregen om te testen. 

Het gaat hier om de Arteni en Guna hoofdkussens. Beide kussens zijn ergonomische kussens die je hoofd goed zouden moeten ondersteunen. Zowel de Arteni als de Guna zijn kussens van traagschuim.

Deze liggen anders dan een ‘normaal’ kussen. Wanneer je gaat liggen merk je dit dan ook direct.

Waarom een ergonomisch kussen

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat een ergonomisch kussen betere ondersteuning bied aan je nek en schouders. 

Door het speciale design en gebruik van traagschuim komt je nekwervel hierdoor in een natuurlijke positie terecht, wat zorgt voor optimale ondersteuning. Nek- en rugpijn zouden hierdoor verminderd of zelfs verholpen moeten worden. 

Dit geldt voor zowel zij-, rug- als buikslapers.

ergonomische-kussens-review-bestlife-2022
Zie hier één van de ergonomische kussens van BestLife.

De ergonomische kussens van Best Life worden steeds populairder!

Steeds meer mensen kampen met rug- en nekklachten. Dit komt onder anderen doordat mensen steeds meer thuiswerken en hierbij geen goede werkhouding aannemen. Des te belangrijker wordt het dus om goed te slapen!  

Dit kan een reden zijn dat het ergonomische orthopedisch traagschuim hoofdkussen steeds meer in trek is. Maar welke neem je dan? Want zoveel grote merken zijn er nog niet die hierin gespecialiseerd zijn.

Tijd om het te testen dus, daarom hebben wij een testgroep in het leven geroepen. Wij willen dit als founders niet altijd zelf doen omdat dit wellicht de geloofwaardigheid in het geding kan brengen. 

Wij vinden het belangrijk om als bedrijf onafhankelijke en eerlijke reviews te schrijven over producten en dat betekent dat we hier niet alleen een goed nieuws show gaan opvoeren.

Wie hebben de Arteni en Guna kussen van Best Life getest?

De kussens zijn door drie personen getest. Rodine, Lieneke en Barka. Barka heeft het kussen ‘Guna’ gereviewd. Het kussen ‘Arteni’ is beoordeeld door Lieneke en Rodine. 

Hieronder is in het kort te lezen wat zij ervan vinden. De uitgebreidere review vind je verder in het artikel.

Lieneke

Toen ik het kussen ging testen had ik last van mijn nek. Mijn ‘normale’ kussen heb ik die nacht aan de kant gelegd en die nacht heb ik geslapen op het Arteni kussen van Best Life. Het verzachte vanaf moment één de pijn.

Wat erg fijn was, is dat ik de volgende dag wakker werd zonder nekklachten. Dit kussen blijf ik dus lekker op slapen.

Barka

Het Guna kussen is erg fijn ter ondersteuning van de lage rug. Hier kwam ik achter nadat ik het op mijn bureaustoel had gelegd ter ondersteuning. Misschien is dit niet helemaal waar het kussen getest voor moest worden, maar het is toch een positieve bijkomstigheid.
Het kussen zelf is plat en (soms iets te) laag, maar ondersteund ontzettend goed de nek.

Rodine

Omdat ik met oorbellen in slaap, lag het kussen niet fijn op de zij. Dit heb ik helaas met meer kussens. Ik denk dat het voor rug-slapers wel een fijn kussen is. Ik vind het kussen nog wel redelijk zacht. Persoonlijk houd ik daar niet erg veel van, maar ik kan mij voorstellen dat als je dat wel fijn vind slapen het een prettig kussen is. De vorm is ook fijn en ondersteunt je nek!

 
bestlife-traagschuim-kussen
1 van de Best Life ergonomische kussens die getest zijn door Rustige Nacht.

Scoren de ergonomische kussens van Best Life een voldoende?

Zoals hierboven al kort te lezen was zijn de meningen erg verdeeld over de kussens. In eerste instantie lijkt het dat de Arteni beter uit de test komt. 

Dit zou kunnen komen omdat de vorm van de Guna net iets anders dan die van de Arteni. Deze heeft namelijk een kleine ‘inkeping’ in het kussen zitten.

Voor Lieneke was het erg duidelijk. Zij vond het Arteni kussen erg fijn. Normaliter werd ze altijd wakker met last van haar nek. Dit probleem is sinds het in gebruik nemen van het ergonomische kussen helemaal weg. 

Lieneke geeft zelf aan: “op de een of andere manier had ik de laatste tijd veel last van mijn nek. Mijn partner had al eens eerder aangegeven dat een ergonomisch kussen wellicht een oplossing kon zijn, omdat deze de nek ondersteunt. 

Als fysiotherapeute ben ik ook van mening dat het design van een kussen hier wel degelijk invloed op kan hebben.”

Omdat Lieneke fysiotherapeut is hebben wij vanuit Rustige Nacht gevraagd om haar professionele mening. 

Los van het feit dat het haar eigen nekpijn oploste (en ze van ons het kussen mocht houden, omdat ze hem erg fijn vond) is ze van mening dat het een goed kussen is.

Door het traagschuim vormt het kussen zicht extra naar de vorm van je nek. Dit helpt om de druk van de nek te verlichten, waardoor je in een neutrale houding in slaap valt.

Rodine vond het kussen persoonlijk iets minder fijn. Dit, omdat Rodine een zijslaper is met oorbellen. Volgens haar sliep ze daardoor minder fijn op het kussen. Wel hebben beide ook hun partners of logés gevraagd om op het kussen te slapen. 

De logé van Rodine gaf aan dat het kussen wel degelijk fijn was. Deze logé slaapt naar eigen zeggen het liefst op zijn buik, met het hoofd naar de zijkant. Ondanks dat dit een ietwat ‘lastige’ slaaphouding is ondersteunde het kussen goed. 

Doordat het kussen iets ‘lager’ is, wat voor Barka weer een minpunt was, was voor de logé van Rodine weer een pluspunt. Laat hem daar nou net ook het verschil in zitten. Het Arteni kussen is ook geschikt voor buikslapers, die van Guna minder.

best-life-ergonomisch-kussen
Het Best Life ergonomisch kussen op een bed.

De mindere kanten van de ergonomische kussens

Om een goed, evenwichtig beeld te schetsen en de review zo eerlijk mogelijk te houden hebben wij ook gevraagd wat de minpunten van het kussen waren. Het minpunt wat Rodine aandraagt is ondertussen duidelijk. 

Barka gaf aan dat het kussen voor hem iets te laag was. Vermoedelijk komt dit door de inkeping. Daardoor is het kussen op een bepaald deel een stuk lager. 

Het kussen is best dun, waardoor het bij de inkeping nog dunner is. Als dit er niet had gezeten, wat bijvoorbeeld bij de Arteni het geval is, dan lijkt het mij dat je nek daar beter wordt ondersteund. Persoonlijk zou dit voor mij beter zijn.

Gratis bonus tip!

Het kussen is te gebruiken als rugkussen voor je bureaustoel. We hebben het hier dan specifiek over de Guna. Barka gaf aan dat het je rug op een hele fijne manier ondersteunt. Je onderrug wordt iets verlicht en je houding verbetert. 

Het is niet het doel van een hoofdkussen om er op te gaan liggen, maar wij vonden het een leuk pluspuntje! Vandaar dat we hem even meenemen in de ‘best life ergonomisch kussen’ review.

bestlife-kussen-foto
Je kan het Best Life ergonomisch kussen natuurlijk ook gewoon gebruiken als rugsteun voor je bureaustoel!

Wij raden de Best Life hoofdkussens aan

Vandaag hebben we de ergonomische kussens van Best Life uitgebreid besproken. Wij begrijpen nu iets beter waarom het product zo populair is onder zowel rug en zijslapers. 

Het ergonomische design ondersteunt je nek goed en bij Lieneke verdwenen haar nekklachten zelfs direct na de eerste nacht. Zij is daarom erg blij met het Arteni kussen en kan het iedereen aanraden.

Wat we verder hebben opgemerkt is dat het Guna hoofdkussen aan de lage kant is. Alhoewel dit met opzet zo is ontworpen. Dit kussen biedt weer meer kansen voor mensen die hun huidige kussen te dik vinden. 

Ook kunnen we na vandaag concluderen dat het ergonomische kussen van Best Life in het begin wellicht even wennen is, maar dit op de lange termijn als iets zeer  prettig wordt ervaren.

Het beste kussen voor een schappelijke prijs

De kussens kosten op het moment van schrijven €49,99 en €59,99 en kun je hier bestellen. Hier vind je eveneens de andere producten die Best Life aanbied en reviews van andere kopers. 

Het team van Rustige Nacht is te spreken over het design en de prijs-kwaliteit verhouding van de kussens. Wij denken dat de prijs recht doet aan de kwaliteit die het kussen biedt.

Daarom komt er bij ons een plusje achter dit kussen te staan. In het bijzonder voor mensen met nek- of rugklachten. 

Ben je ook benieuwd wat wij van andere producten vinden, zoals de Numsy Original 2.0 of het boek 100 microbreaks? Bekijk dan ook eens die reviews!

Deel dit artikel via

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel via Whatsapp

Gerelateerde berichten